Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

17 augustus 2011

Frisse moed

Het recept voor een dagelijks blog is eigenlijk simpel. Je moet een onderwerp hebben om iets van te vinden, vervolgens moet je daar iets van vinden en dat moet je dan in enigszins leesbare en liefst originele bewoordingen ventileren. Dat herhaal je dan de volgende dag. Een kind kan de was doen.

Heel soms zitten er van die dagen tussen dat dit eenvoudige procédé niet in zijn volgende versnelling wil schakelen. Zo had ik hier een onderwerp waar ik best iets van wilde vinden. Nederlanders drinken a) liever cola dan wat dan ook b) ondanks de koele zomer alwéér meer frisdrank dan vorig jaar en c) zowaar minder light frisdranken.

Ik heb dus, zoals gezegd, het gevoel dat ik daar iets van zou moeten vinden. Maar hoe ik ook zoek, ik vind niets, laat staan dáárvan. Ik neem het voor kennisgeving aan. Het is net of het in een ander, héél ver land gebeurt, wat natuurlijk in zekere zin ook zo is. En ben je daar éénmaal, dan zit je vast. Want wat je niet vindt, kun je ook niet in enigszins leesbare en liefst originele bewoordingen ventileren.

Bij bloggen ligt trouwens ook altijd de hypocrisie op de loer. Een maandje of wat geleden heb ik immers ook cola gekocht en die heb ik na een paar weken zowaar ook opgedronken. Hij was trouwens helemaal niet onaardig. Hij smaakte eigenlijk vooral naar gember.

Wilde u dit nu allemaal weten? Ik betwijfel het. Of eigenlijk weet ik wel redelijk zeker van niet. Zoals gezegd: het recept is simpel. Maar ga er maar aan staan, 1440 keer achter elkaar.

2 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home