Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

03 augustus 2011

Als de tongtest faalt

Eigenlijk is het zijn van eetschrijver een permanente staat van verwarring. Zo lees ik vandaag weer dat Schotse wetenschappers in hun nopjes zijn met twee door hen ontwikkelde waterdichte manieren om echte whisky van nep te onderscheiden. Mooi, denk ik dan, en fijn voor de producenten die vast te lijden hebben van die namaak op de markt. Maar tegelijkertijd lees ik in zo'n bericht een heel andere boodschap.

Want wat moet ik er nu uit opmaken dat er wetenschappers van de Strathclyde University, gewapend met infrarood-spectrografen en caramelkleurmeters, aan te pas moeten komen om namaak van echt te onderscheiden? Het eerste wat ik hieruit concludeer is dat ik, als gewone liefhebber, net zo goed namaak kan drinken aangezien ik bij het genieten van een goed glas single malt doorgaans niet gewapend pleeg te zijn met voornoemde hulpmiddelen.

Ik ben in elk geval op slag nieuwsgierig geworden naar zo'n Nikka Miyagikyou Single Malt uit Japan. Friese whisky heb ik al eens geproefd.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home