Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

05 juli 2011

Slecht nieuws?


Een berichtje vanmorgen in de Volkskrant. Er is wereldwijd suikertekort en daardoor stijgt de suikerprijs. Daar lijdt de snoepmarkt onder.

Ja, denk ik dan, de snoepmarkt vast met name, maar zeker niet alleen. Suiker is immers goedkoop en dus wordt het door de voedingsindustrie gretig overal in verwerkt, vooral in voedingsproducten waar je het niet in verwacht. Er is vrijwel geen soep in blik of poedervorm te krijgen waar het niet in zit, om maar iets te noemen. Enfin, wie hier al langer meeleest heeft mij hier al vaker over gehoord.

Wereldwijde schaarste van welk voedingsproduct ook is natuurlijk nooit goed nieuws. Maar als de stijgende suikerprijs zou leiden tot hartige producten die écht hartig smaken en een situatie waarin snoep weer echt een luxe wordt, dan zou dat toch wel een geluk bij een ongeluk zijn.

4 Comments:

 • At 5 juli 2011 om 17:45, Blogger Daily stuff and more.. said…

  Zelfs in diepvriesspinazie zag ik eens nadat ik die vies zoet vond smaken.

   
 • At 5 juli 2011 om 17:47, Anonymous Sabina said…

  Waarschijnlijk wordt door industrie uitgeweken naar goedkopere synthetische suikervervangers. Kan er ook nog eens trots op de verpakking 'Geen suiker toegevoegd' en de prijs omhoog, voilà.

   
 • At 6 juli 2011 om 11:24, Anonymous Marsepein said…

  Nou... als er voorop staat dat er geen suiker is toegevoegd, dan staat op de achterkant in de kleine letters geheid dat er zoetstoffen inzitten. Maar dat is weer een persoonlijke ergenis van mij. Weg met allebei!! Al helemaal in kinderspul; zoetstof in kleuterdrankjes: ga je schamen!

   
 • At 7 juli 2011 om 14:03, Anonymous Jolanda van Ongezoutenlekker said…

  Nou, suiker te duur? Dan maar stoppen met de snoepjes... zijn toch overbodig, afschuwelijk zoet en ongezond....... Hoewel.... dan blijven ze doorgaan die troep aan pakjes en kant en klare zooi toevoegen.... Tja.... gewoon stoppen met allebei lijkt me de beste optie...is er suiker over!

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home