Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

28 juli 2011

Kleien

Laat ons juichen, want er is iets moois tot stand gebracht. Nee, de honger in de wereld is nog niet uitgebannen en er zijn ook nog steeds dodelijke ziekten, maar we hebben toch in elk geval dit: boetseerchocolade. En daar is over nagedacht ook, want door het hoge smeltpunt krijgt junior er niet eens vieze vingers van.

Tja, wat moet je daar nu mee? Chocolade met een smeltpunt boven lichaamstemperatuur. Smelt dus niet in de hand, maar ook niet in de mond. Zal dus meer dan waarschijnlijk niet te hachelen zijn, qua mondgevoel. nee, u hebt gelijk, daar zitten die kinderen natuurlijk niet mee. Die zijn tenslotte meestal ook blij met een Happy Meal.

De vraag blijft waarom je met chocola per se moet kleien. Je zou ook je kind kunnen laten kleien met klei en het vervolgens, als je dat leuk vindt, een stukje chocolade kunnen geven. Misschien is dit ontzettend calvinistisch van mij, maar ik vind nog steeds dat speelgoed is om te spelen en eten om te eten. Zó rooskleurig is de voedselsituatie op onze wereld niet, en jong geleerd is nog altijd oud gedaan.

3 Comments:

 • At 28 juli 2011 om 10:18, Blogger Marion B. said…

  Amen!

   
 • At 28 juli 2011 om 11:44, Blogger PaulO said…

  Een spel-element om nieuwe dingen te leren eten, OK. Maar idd voor chocolade niet nodig. Wel laat ik Tim bvb. z'n eigen pizza versieren in de verwachting dat hij het ook opeet.

   
 • At 1 september 2011 om 09:39, Anonymous Anna said…

  Ik denk dat boetseerchocolade helemaal niet voor kinderen is bedoeld, maar voor taartdecorateurs. Je kunt er chocoladefiguurtjes van maken als decoratie. Net zoals je van marsepein figuurtjes kunt maken.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home