Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

23 oktober 2006

Nog even geen soep...

Er zijn van die momenten dat een eetschrijver er niet in slaagt zijn beloften te houden. Ik was vast van plan geweest van het weekend een poging te doen een legendarische maar verloren gegane soep te hercreëren.

Maar het kwam er niet van. Zaterdag stond ik in de winkel van mijn fantastische groentenspecialist Benno Pauw in Bussum (de winkel waar ik altijd veel te veel meeneem) die zowaar nog een onsje of drie vers eekhoorntjesbrood had liggen.

Dat werd het dus, klaargemaakt op zijn allersimpelst: even in een hete pan met wat olie om het vocht te laten verdampen en dan even garen in veel boter met sjalot en knoflook (in het vet heb ik vanmorgen nog een omelet gebakken). Vervolgens op een getoast sneetje brioche. Hemels, vooral met die Nobile di Montepulciano erbij.

Die soep houdt u dus nog even van me te goed. U zou vast hetzelfde hebben gedaan.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home