Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

31 oktober 2017

Plop-upEigenlijk bizar: het popup-restaurant is haske hip en booming, maar een al even eigentijds concept als de wijnbar blijft achter. Het wordt weliswaar, uiteraard vooral binnen de grachtengordel, steeds makkelijker om een goede wijnbar te vinden, maar de homo ludens anno 2017 wil gewoon regelmatig verrast worden met iets nieuws. Hoera, dat is er nu!

Morgen opent aan het Singel (de Singel voor niet-Amsterdammers) op nummer 460 in het voormalige Odeon-theater de Pays d'Oc popup-winebar. Wie denkt dat dit strikt regionale karakter het aanbod al te zeer zal beperken, staat nog een aardige verrassing te wachten: met ruim 40 open wijnen geeft de wijnbar een mooi inkijkje in de diversiteit van dit aanstormende wijngebied. Ook kan er geproefd worden van de topcuvées van de "Collection 2017", de jaarlijkse erelijst van de allerbeste wijnen die de regio produceert.

Om de ervaring compleet te maken zijn er elke dag Pays d'Oc IGP experts aanwezig voor dat broodnodige stukje educatie. En dat is leuk, want hoe meer je weet, hoe beter je proeft. Dat is buitengewoon prettig in combinatie met de democratische prijzen die het persdossier belooft.

De wijnbar opent morgen 1 november en blijft poppen tot zondag 12 november, maar uw Eetschrijver gaat vanavond al ervaren en proeven. Uiteraard wordt daarvan live verslag gedaan op het onvolprezen Twitter!

3 Comments:

Een reactie posten

<< Home