Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

21 maart 2014

Culinaire hoogtepunten (3)

Vooropgesteld: ik heb niets tegen Kaiserschmarrn. Dat is een prachtig stuk culinair erfgoed dat de Oostenrijkers er zeker in moeten houden, om de hippe formulering te gebruiken. Maar het is wel een feit: in Oostenrijkse ski-oorden vind je in de pisterestaurants vrij weinig anders buiten dat repertoire. En dan bedoel ik de spullen uit warmhoudbakken in het "ongevaarlijke segment".

In het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis wordt uit een heel ander vaatje getapt. Ik was vanmiddag in een buitengewoon stijlvol restaurant op 2500 meter hoogte waarvan ik heel eerlijk kan zeggen dat hoewel ik in mijn leven diverse malen beter heb gegeten, dat toch nog nooit boven de boomgrens was. Dat veranderde vandaag dus: voor de lunch was er een tafel gereserveerd bij Masner Fine Dine, en verdomd: dat was héél ver weg van het stereotiepe skipisterepertoire.












0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home