Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

30 december 2013

Zompige bollen

Ook dit jaar lopen de diverse tijdlijnen op de sociale media er weer vol mee: zompige oliebollen. Het wordt gebracht als betrof het een onvervalst pleonasme. Wat een treurnis. En wat onnodig. Want goede oliebollen zijn knapperig van buiten en luchtig van binnen. Een godsgeschenk.

Maar dan moet je niet naar de oliebollenkraam--nou ja, behalve misschien die enkele die wél een goede score haalde in de oliebollentest van het AD, maar daar moet je zo ongeveer nú in de rij gaan staan om er tegen oudejaarsavond met oliebollen vandaan te komen. Zelf bakken is veel leuker en vooral lekkerder.

Voor dat laatste is dan wel nodig dat je een beetje weet waar je mee bezig bent. Maar u daarmee op weg helpen is natuurlijk de bestaansreden van een eetschrijver. Ik vertel u:

- wat de werkelijke reden is dat mensen bier in het beslag doen (nee, het heeft NIETS met gist te maken) en wat u in plaats daarvan beter kunt doen
- welke tien gouden tips u de beste oliebollen opleveren
- wat het recept is voor de ultieme oliebollen

Ik wens u, met of zonder bollen, een fijne jaarwisseling. Doet u voorzichtig? Ik ben door de jaren heen nogal aan u gehecht geraakt!

Alles voor een geslaagde jaarwisseling!

2 Comments:

Een reactie posten

<< Home