Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

17 april 2013

Streekmarkt op het spoor

Ze doen het weer! Ze hadden het al eens eerder gedaan, de mensen van Gijs, een streekmarkt houden op het station van Hilversum, maar nu ze er dit jaar mee op herhaling gaan, wordt het vaste prik: een wekelijks evenement! Aanstaande vrijdag, overmorgen dus, wordt om 14:00 uur de aftrap gegeven.

Op dat moment wordt bij wijze van openingsplechtigheid de Cum Laude boerenkaas van Gerard Korevaar aangesneden. Laat ik u uit ervaring vertellen: vóór je je kaas zo mag noemen, moet hij echt wel iets in huis hebben.

Corné Ooms laat de lente proeven met heerlijk zoete Hollandse kasaardbeien en verse asperges van de Brabantse Wal. Bakker Richard Ribbink heeft ambachtelijke beschuit. De beschuiten worden rijkelijk met de hand belegd en zitten vol zaden en pitten. En de reizigers worden getrakteerd op een sappig appeltje van teler Dirk-Jan Lutterveld uit de Neder-Betuwe.

De Streekmarkt op station Hilversum is een samenwerking tussen NS en StreekSelecties, volgens de aankondiging om het verblijf op het station voor reizigers te veraangenamen. Ik zou zeggen: laat maar komen, die vertragingen!

Computer 10-daagse

Labels: , ,

2 Comments:

Een reactie posten

<< Home