Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

18 mei 2012

Naar Den Bosch toe

Wie? U natuurllijk! Want dit weekend is Den Bosch toch wel dé plek waar het allemaal gebeurt, voor culinair Nederland. Ja, goed, in Amsterdam zijn er op het terrein van de Wester Gasfabriek weer de Rollende Keukens, altijd sfeervol uiteraard. En natuurlijk gebeurt hét op steeds meer plaatsen in Nederland, wat goed nieuws is omdat het laat zien dat er in ons land toch nog wel de nodige mensen leven die écht interesse hebben voor wat ze eten. Maar toch: Den Bosch.

Waarom? Nou, onder meer omdat ik daar op zondag 20 mei zélf te vinden ben, met de première van mijn gloednieuwe en speciaal voor mij vervaardigde popup-margaritaijsstalletje. Niet alleen dat, maar het is ook nog mijn verjaardag, die ik heb besloten te vieren door aan de eerste 20 jarigen die zich melden een gratis coupe van het lekkerste ijs van Nederland weg te geven. Ja, als ik in een feestelijke bui ben, dan doe ik het goed. Wist u trouwens dat tot en met zondag 27 er een verjaardagskorting van €5 geldt op elke bestelling van margaritaijs? Ga naar de webshop en gebruik de kortingscode HAPPYBIRTHDAYMARGARITA.

Maar u moet natuurlijk niet alleen voor mij komen, en dat doet u natuurlijk ook niet. Er is op de Smaakmarkt van zondag 20 mei nog heel wat meer te beleven en te proeven:

- Smakelijke aardbeien met slagroom van de Aardbeienacademie van Jan Robben, gepresenteerd door de Hartendames. Wie aan de lijn is of houdt van de pure smaak van aardbei, laat de slagroom weg. Deze aardbeien hebben dat helemaal niet nodig.
- Chocolade van goeden huize, van topchocolatiers uit de hele wereld, gepresenteerd door Norbert en Jan-Paul van Chocoweb.
- Confiture, jam, gelei en meer met fruit en groente van Cokkie van Leeuwen.
- Geitenvlees en geitenkaas van Ina en Peter van Hansketien.
- Honing en blauwe bessen van de Tilburgse stadsimker Beezzzz.
- Demonstraties koud roken door chefkok Edwin Schellekens (hi-tech) en worstmaker Paul van den Hooven (ambachtelijk)--dé nieuwe trend van dit seizoen.
- Sambals en sauzen van Hottie Sambal, naar onovertroffen recept van Sita Danser.
- Specerijen van Cava d'Or en het verhaal erbij van culinair historica Lizet Kruyff.
- Prachtige taarten en historische hapjes van Jacky van der Starre van Starlicious Food.
- Ambachtelijke worsten en spek van Paul van den Hooven van Wild Vleesch.
- Zeewier van Your Well, misschien wel het allergezondste product van de Smaakmarkt.
- Zuurdesembrood van Luc Martin van Tilburg Sourdough. Dit brood heb ik, vermoedelijk als één van de eerste culi's in Nederland, vorig jaar al geproefd. Deze man kan bakken!

Reden genoeg? Ik dacht van wel! Desondanks nog even citeren uit de flyer van het evenement:

"De smaakmarkt is onderdeel van het Bosch Diner, de jaarlijkse publieksgerichte activiteit in het kader van 500 jaar Jheronimus Bosch. De smaakmarkt is een moderne vertaling van de markt van ‘vroeger’ met producten uit de streek en exotische producten. Met bekende voedingsmiddelen en nieuwigheden. Met producten die verbazen en verrukken.
De smaakmarkt is de plek waar je elkaar ontmoet en ervaringen deelt. Over alles wat je net ontdekt hebt, over hoe het vroeger was. De plek waar je naar verhalen luistert. Waar je producten kunt proeven en kopen. De smaakmarkt biedt de bezoeker unieke producten, die nooit eerder samengebracht zijn op de Markt. Meer informatie via: info@spinazieacademie.nl".

't Wordt nog lekker weer ook. Nou ja, misschien een enkel onweersbuitje.


Stapelkorting!

2 Comments:

  • At 18 mei 2012 om 22:00, Blogger PaulO said…

    Sorry, verkoos om met zoon Tim (7) naar de Rollende keukens te gaan. Auto's en snacks: zijn voorkeur (niet de mijne)

     
  • At 21 mei 2012 om 06:47, Anonymous Kees said…

    Paar uurtjes te laat eigenlijk maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Gerrit Jan!

     

Een reactie posten

<< Home