Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

20 februari 2012

Mooi spul voor weinig geld?

Wij Nederlanders willen het hele jaar door aardbeien, en dus levert Lidl aardbeien. Ik denk er het mijne van, maar veel mensen vinden er niks mis mee. En ach, kijk die lekkere zomerkoninkjes er toch eens smakelijk bij liggen. Glanzend rood en zo te zien ook van binnen volrijp. Nou, dan is 75 cent voor een half pond natuurlijk een koopje.

Toch maar even naar les één in de beoordeling van reclame-uitingen. Die luidt: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het ook meestal te mooi om waar te zijn. Dat geldt ook hier. De aardbeien die bij Lidl in de winkel liggen, zijn Spaanse van het ras Candonga. De aardbeien die hier op de foto staan, zijn Nederlandse van het ras Elsanta. Die tweede liggen, in tegenstelling tot de eerste, volrijp in de winkel en smaken dus naar aardbei in plaats van er alleen maar zo uit te zien.

Lidl bedient zich van dezelfde trucs als malafide huwelijksbureaus: foto's plaatsen van topmodellen maar lelijke eendjes in de aanbieding hebben. Een gewaarschuwd eetlezer telt voor twee!


Voordeel (234x60)

4 Comments:

 • At 20 februari 2012 om 09:34, Anonymous paul van der hart said…

  Ik neem niet eens de moeite om dit soort onzin uit te zoeken, hoewel je natuurlijk gelijk hebt.

  Maar het is eenvoudigweg nog geen aardbeienseizoen, dus koop ik geen aardbeien.

  Simpel toch?

   
 • At 20 februari 2012 om 13:18, Blogger Liesbeth Oerlemans said…

  Vorige week kon je ook bij de Dirk aardbeien kopen. Ze zagen er zo raar uit, dat ik werkelijk dacht dat het plastic speelgoedaardbeien waren :-). Maar nee, het waren 'eetbare' aardbeien. Er waren tot mijn verbazing veel mensen die de aardbeien kochten.

   
 • At 20 februari 2012 om 18:06, Blogger Job said…

  We noemen aardbeien niet voor niets "zomerkoninkjes"...

  Winterkoninkjes zijn óók leuk, maar die hebben en leuk opgericht staartje, en kwetteren héél geanimeerd vlak voordat ze vluchten als de poes in de buurt komt.

  De mooiste aardbeien komen trouwens van de volle grond, maar er is volgens mij nog maar één teler in Nederland die dat commercieel rond probeert te breien.

   
 • At 22 februari 2012 om 13:09, Anonymous paardenrassen said…

  Ik ben gek op aardbeien

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home