Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

12 januari 2012

Zucht

De ene dag zit je met een verrukkelijk optimistisch boek in je handen en geloof je dat het allemaal wel goed komt. De volgende dag zie je hoe Dirk ("er kan er maar één de goedkoopste zijn") levend wezen verkoopt voor 300 euro per 70 kg en vraag je je af waar je het allemaal nou toch voor doet en of het eigenlijk wel een moer uitmaakt.

Sorry, eetlezer, ik weet wel dat ú dit soort dingen niet koopt. Maar het grijpt me even bij de keel. Is morgen vast weer over.

3 Comments:

  • At 12 januari 2012 16:53, Blogger Lex said…

    En van Bleker hoeven we niet te weten welke supers vlees met resistente bacteriën verkopen. Het onderzoek van de nVWA zou niet representatief zijn.

    http://www.vleesmagazine.nl/nieuws/supers-met-besmet-vlees-niet-benoemd-14088.html

    Verder in de categorie opwekkend-maar-niet-voor-iedereen: Dankzij acties van de supers blijft de prijs van kippenvlees overeind op €0,77 per kilo..

     
  • At 12 januari 2012 17:10, Blogger Paul said…

    Een, weliswaar wat schrale, troost: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3118344/2012/01/12/Minder-kiloknallers-in-de-supermarkt.dhtml.
    Persoonlijk geef ik liever veel geld uit aan vlees en eet het gewoon minder.

     
  • At 12 januari 2012 20:11, Blogger Job said…

    Een mogelijk nòg schralere troost: gezien de werkelijk verbazende hoeveelheid "hulpstoffen" die men in dit soort braadworsten weet te stoppen (valt nog niet mee hoor!) zal de vermoedelijke kiloprijs van het vlees toch wel weer ergens rond de €7 á €8 liggen...

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home