Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

18 januari 2012

Op zwart

Er gaan vandaag de nodige websites "op zwart" uit protest tegen nieuwe wetgeving die het auteurs van gestolen content makkelijker moet maken de websites die zich aan jatwerk te buiten gaan uit de lucht te laten halen. Die wetgeving gaat veel te ver, zo vindt men.

Dat laatste mag zo zijn, maar Eetschrijven gaat vandaag op zwart om u te laten zien hoe informatieve blogs eruit zouden kunnen gaan zien wanneer hun materiaal op deze schaal blijft worden doorgeplaatst door bedrijven die daar, zonder de auteurs te betalen, grof geld aan verdienen. Zoals ik gisteren schreef, móet dat stoppen. En als dat niet kan stoppen, dan is het simpel. Dan stop IK.

4 Comments:

 • At 18 januari 2012 om 16:15, Blogger PaulO said…

  Als dat zwart nog vaak verschijnt, ga ik op rood !
  (Maar heb wel begrip)

   
 • At 18 januari 2012 om 17:25, Anonymous Richelle said…

  Dat het nodig is om exploitatie door buitenlandse websites van auteursrechtelijk beschermde US creative content te bestrijden (want onder die noemer wordt de wet gebracht) is iedereen het wel eens, de US overheid krijgt alleen met de voorgestelde wetten ook de mogelijkheid om websites waar een mening, anders dan die in het straatje van grote corporaties of het eigen beleid past, te censureren en dát is niet in de haak.

   
 • At 18 januari 2012 om 21:17, Anonymous Alberto said…

  Zo zou de DIRK deze site offline kunnen dwingen, omdat de post van een paar dagen geleden een afbeelding van de reclame folder van de Dirk bevat, onder het mom dat de folder intellectueel eigendom van de Dirk is. Dat lijkt me niet de bedoeling.

   
 • At 19 januari 2012 om 08:44, Blogger Anja said…

  Het is werkelijk te belachelijk voor woorden dat een overheid zou kunnen beslissen dat - bijvoorbeeld - jouw stukjes al dan niet op het Wereld Wijde Web mogen verschijnen. Censuur is angst. Jammer, jammer.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home