Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

28 november 2011

Treurtoetjes (een alternatief voor)

Kinderen houden van zoet, dat is bekend. Dus geef je ze af en toe een toetje, en natuurlijk zeker op kinderfeest nummer één. Maar die toetjes in de super: wat een treurnis allemaal. Ja, kinderen vinden ze lekker omdat ze bomvol suiker zitten. Maar ook zoet kan véél lekkerder dan dat saaie nepzoet van die verpakte toetjes met hun goedkope ingrediënten en hun e-nummers. Echt.

Wat ik maar wil zeggen: toen antipakjeskoningin Karin mij vroeg of ik ook dit jaar weer een recept wilde bijdragen aan haar loffelijke antipakjesavond, als makkelijk maakbaar alternatief voor iets dat in doorgaans volslagen smakeloze (of, erger nog, wansmakelijke) vorm in de super ligt, was ik er meteen vóór. Wat maken we? Een toetje. Eén waar echt vers fruit in gaat en waar groot en klein dol op zijn. En, niet te versmaden, klaar binnen drie minuten als u een keukenmachine hebt. Hebt u die niet, dan bent u misschien zes minuten kwijt.

Romig bananendessert

Nodig voor 4:

- 2 bananen
- 1 bakje (250 g) mascarpone
- eetlepel citroensap
- 1 à 2 eetlepels honing (naar smaak)
- nootmuskaat
- mespuntje zout

Pureer de bananen in de keukenmachine of prak ze fijn. Voeg het citroensap en het zout toe en daarna de mascarpone. Laat draaien of meng tot u een gelijkmatige maar niet al te gladde massa hebt. Zet die een uur koud weg. Schep in bakjes, laat er met een eetlepel wat honing op lopen en rasp er tot slot wat nootmuskaat over.

8 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home