Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

26 september 2011

Gezondheidsclaims

En dan zit je voor een stukje research te doen over gezondheidsclaims op levensmiddelen, en ineens vraag je je af of die schaamteloosheid van vroeger, waar je zó doorheen prikte, niet beter was dan die onder zes lagen glibberpraat verpakte suggesties waarvan de voedingsindustrie zich tegenwoordig bedient. Ik weet het zo nog niet. Of misschien eigenlijk wél.

5 Comments:

  • At 26 september 2011 om 21:06, Blogger Zuinigaan said…

    Volgens mij wordt de reclame steeds doortrapter.

     
  • At 26 september 2011 om 22:07, Blogger hannie said…

    Prachtige plaat! En bier is goed voor het zog, dat is een oude wijsheid. Daarbij gaat het dan om bier met weinig alkohol, zoals oud-bruin. En natuurlijk zit er ook een hoop voedzaams in bier, maar tegenwoordig vinden we die alkohol niet meer zo'n goed idee.

     
  • At 27 september 2011 om 15:57, Blogger Dionne said…

    En dronk men niet ook al eeuwen bier omdat het zuiverder was dan het water dat voorhanden was?

     
  • At 27 september 2011 om 21:37, Blogger hannie said…

    @Dionne Zeker, maar dat was wel heel slap bier.

     
  • At 30 september 2011 om 11:15, OpenID blikborstvoeding said…

    Immunofortis blijkt niet te werken, dus wat schrijft nutrilon op de pakken: een wetenschappelijk geteste mix van ...-vezels. Het is waar dat het getest is, maar de tekst op de pakken suggereert dat het ook werkt, wat het niet doet dus. Ook leuk: gezond leven start met goede voeding. Daarmee suggererend dat hun voeding gezond is, terwijl het tegendeel waar is. Kunstvoeding betekent dat een kind meer gezondheidsrisico's loopt.

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home