Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

01 augustus 2011

Nog eens Bras

Erg summier waren ze, mijn bijschriften bij de foto's van de memorabele lunch die mijn geliefde G. en ik nog geen week geleden genoten bij Michel Bras in Laguiole. Mijn eigen schuld, want zulke dingen moet ik gewoon opschrijven in plaats van erop te vertrouwen dat het hele menu terug te vinden is op internet.

Gelukkig zijn het--en dit meen ik zeer oprecht--buitengewoon vriendelijke mensen bij Bras. Zojuist kreeg ik op mijn verzoek het hele menu toegestuurd. Wel even wat anders, dus ik laat u graag meedelen in de (weliswaar Franse) poëzie van dit bijzondere restaurant.



tout marine:
les côtes de bourrache blanche à l'huile d'olive;
des fleurs & des feuilles iodées.



aujourd'hui "classique":
le gargouillou de jeunes légumes;
graines & herbes, lait de poule à la navette.



mûrie, comme il se doit;
une bonne tomate dite steack à l'olive,
des fleurs & des basilics.



"tout soleil":
la cèbe de Lézignan confite à l'olive noire;
un jus de tomate fraîche.



une cueillette de la hêtraie toute proche:
la poêlée de girolles & la courgette romanesco;
pêche plate & un lait aromatisé.



les premiers du marché:
le chou-­rave doré à l'orange confite;
bouillon moussé aux céréales torréfiées.



tuber mélanosporum;
des pois & des pousses de pois;
une crème aux truffes de Comprégnac.



sur une interprétation du coulant, originel de 81;
le biscuit tiède d'abricots coulant;
crème glacée à l'amandon de pruneau, pistache.



provocant mais tellement gourmand…
à grignoter, une gaufrette de pomme de terre,
crème au beurre noisette & caramel au beurre salé.



canailleries: des cornets garnis au grè de vos envies

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home