Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

22 augustus 2011

Crisis? Hoezo crisis?

Het kan nog zo slecht niet zijn met de economie van een land waarvan de burgers zich vooral druk maken om files en vermageringsdiëten, zeg ik altijd maar. En zelfs in deze tijd met kelderende beurzen en angst voor een diepe recessie blijken Amerikanen zich nog altijd af te vragen welke smaak ijs ze nu weer eens aan hun hond zullen voeren. Vanille? Of toch maar pindakaas?

Goed, nieuw blijkt deze decadentie niet te zijn, al was ik er tot vandaag volkomen onkundig van. En natuurlijk is het flauw om verbanden te leggen met de situatie in de Hoorn van Afrika, al vraag ik me af waarom het tot de etiquette behoort om mensen die per se willen ontkennen dat overvloed op de ene plek samenhangt met tekorten op de anderen in dat waandenkbeeld te bevestigen. Weet u het?

Hoe dan ook: ijsjes. Voor honden. Die lactose-intolerant zijn. Tja.

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home