Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

13 juli 2011

Hoe Knorrige kippen koeien worden


Je moet je afvragen wat Willem Koert hier dan bijvoorbeeld van vindt. Willem lijkt namelijk te vinden dat bedrog van je klanten moet mogen als dat per saldo ten goede komt aan de voedselsystemen van de wereld. En laten we wel wezen: de zogenaamde voederconversie--het aantal kilo's voer dus dat erin moet om één kilo vlees op te leveren--is bij kippen vele malen gunstiger dan bij runderen.

Blijft alleen nog de vraag: waarom noemt Knorr zijn gerecht niet gewoon chicken chimichurri? Misschien weet Willem het.

(dank Robert Jan)

1 Comments:

  • At 14 juli 2011 09:32, Anonymous paulusfranciscus said…

    Ik zou niet zoveel woorden vuilmaken aan zo'n amateurcolumnist. Maar goed, dat moet je zelf weten.

    Een beef-chimichurro met kip d'r in zou ik laten vallen onder het "knakworst-effect". gerelateerd aan het vervangen van varkensvlees in knakworst door afgestoomd karkassenvlees van kalkoen.

    Dus bijvoorbeeld: shoarmavlees van varkensreepjes: knakworsteffect.

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home