Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

23 maart 2011

Zeg het met hazelnoten

Je hebt iets over eten aan de wereld te vertellen, dus je begint met een weblog. En uiteraard wil je dan dat dat weblog ook gelezen wordt. Been there, done that, ruim vijf jaar geleden. Uw eetschrijver had daar zo zijn eigen manieren voor, maar die waren niet zo sympathiek en spitsvondig als die van Philippine met haar blog Liefde voor Lekkers. Nou ja, in die tijd bestond Twitter natuurlijk ook nog niet.

Via dat kanaal kwam er op een vrijdagmorgen een berichtje bij mij binnen: "Hallo, ik heb koekjes gebakken en ze zijn heel lekker. Zal ik je er een paar opsturen?". Ik moet u bekennen, waarde eetlezer, dat ik aan zo'n aanbod nimmer weerstand kan bieden. Een dag later vielen de koekjes door mijn bus. Zij waren door TNT Post zorgzaam voorgeportioneerd opdat ik er vooral niet te grote happen van zou nemen en inderdaad bijzonder lekker. Er zat een briefje bij dat mij vertelde waar ik het recept kon vinden.

Nu ben ik niet zo iemand die een kleine hint niet weet op te pikken, al word ik natuurlijk een dagje ouder en duurt het zo soms een paar weken. In elk geval bedenk ik vandaag ineens dat u misschien ook wel van lekkere koekjes houdt. En dat u misschien af en toe wat meer wilt lezen van Philippine, die volgens mij--als de tekenen niet bedriegen--van plan is wel even te blijven schrijven over eten en die roeping ook ernstig opvat. Haar blog staat nu dus ook in de kolom rechts, samen met nog een aantal andere nieuwelingen. Want net zoals koekjes moet je lijstjes niet te oud laten worden.

3 Comments:

Een reactie posten

<< Home