Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

30 maart 2011

Snelle koppen

Nou, dat zal menige Nederlander goed nieuws vinden: als je maar ontbijt, val je af, ook al eet je wat je wilt. Een afbeelding van een smakelijk gebakje doet de rest. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, als ik vandaag de voorpagina van de Volkskrant moet geloven.

Helaas is de boodschap van vandaag dat je de voorpagina van de Volkskrant vooral maar niet te gemakkelijk moet geloven, zoals we niet voor het eerst zien. Ja, natuurlijk moet die krant verkocht worden, maar een serieuze hoofdredactie zou toch eens een ernstig woordje moeten spreken met overenthousiaste koppenredacteuren.

De pagina's V12-13 brengen de nodige relativering. Daar luidt de kop "Wat is toegestaan mag je ONBEPERKT eten" , waarbij "onbeperkt" weliswaar in chocoladeletters staat, maar wat toch al een flinke afzwakking is van waarmee de lezer op de voorpagina lekker is gemaakt. Duik je dieper de tekst in, dan blijkt de kapstok waarin dit hele gejubel is opgehangen afkomstig uit één van de gepresenteerde boeken, die van de Franse arts Pierre Dukan. Dat boek vindt de redactie nu juist maar twee sterren waard, de laagste waardering van het besproken vijftal.

Zo valt alles na lezing weer op zijn ontnuchterende plaats. En dan nog verbaasd zijn dat er zo veel Nederlanders zijn die afvallen zien als een soort goocheltrucje. Van een serieus dagblad verwacht je meer maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

2 Comments:

 • At 30 maart 2011 om 14:05, Anonymous Gezonde recepten said…

  Je kan onbeperkt eten, maar je moet wel opletten wat je eet.
  Gezonde voeding kan je in overvloed eten.

   
 • At 4 april 2011 om 10:57, Blogger saknol said…

  Geen fan van de Volkskrant?
  Afvallen;E.D.H.,neem een stevig ontbijt, gebruik de schijf van vijf en blijf van de alcohol af.
  Voila ik garandeer een kilo gewichts vermindering per week.

  succes

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home