Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

01 maart 2011

... in elk geval potentieel gevaarlijk

De Britse autoriteiten vonden de vraag die ik gisteren stelde kennelijk niet zo boeiend. Meer dan in de vraag of ijs van moedermelk nu al dan niet tegennatuurlijker is dan ijs van koemelk, zijn zij geïnteresseerd in de vraag of ijs van moedermelk gevaarlijk is. In afwachting van zekerheid op dit vlak, gaan ze er vooralsnog van uit van wel. In elk geval moet de verkoop van het ijsje Baby Gaga onmiddelllijk gestaakt worden.

Interessant. Op grote schaal wordt moeders geadviseerd hun kinderen zo veel mogelijk borstvoeding te geven. Omdat dat vaak conflicteert met de arbeidsproductiviteit waarin zij ook geacht worden een rol te spelen, wordt er geadviseerd om tot kolven van melk over te gaan. Baby krijgt in zijn kinderdagverblijf melk uit een fles die de vorige dag door moeder is afgekolfd en koel is bewaard. Dat vinden we allemaal een geweldige vondst. Maar als op precies dezelfde manier melk wordt aangeleverd aan een ijsmaker in plaats van aan een kinderdagverblijf, gaan plotseling de alarmbellen rinkelen.

Nee, we zijn er nog niet uit hoe we in deze verlichte tijden, met overheden die weten wat goed voor ons is, om moeten gaan met een substantie als moedermelk. Dat geldt trouwens ook voor het geven van borstvoeding. Zo is sinds 2008 van ettelijke duizenden gebruikers van de dienst Facebook het account op non-actief gesteld. Zij hadden foto's geplaatst waarop te zien was hoe hun kind gezoogd werd. En zulke foto's, waarop ontblote borsten te zien zijn, zijn volgens de regels van Facebook obsceen.

Dat u dat dus ook maar even weet.

(dank Novi O'Magum)

2 Comments:

  • At 1 maart 2011 om 22:01, Anonymous Anoniem said…

    Er kunnen virussen als hepatitus inzitten. Dan is het toch wel fijn als dat vooraf gecontroleerd wordt.

     
  • At 2 maart 2011 om 08:02, Anonymous Anoniem said…

    Rauwmelkse melk mag niet meer en dan maakt het niet uit of het van een mens of een dier komt. Dus er is correct gehandeld, hoor.

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home