Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

28 februari 2011

Tegennatuurlijk?

Hoera, we hadden van het weekend weer een internetfoodhype: een Britse ijssalon verkoopt ijs gemaakt van moedermelk. Op de internets buitelt men over elkaar heen rondom het excentrieke filmpje, waarin je de eigenaar van de ijssalon zijn product "een biologisch scharrelproduct" kunt horen noemen.

De ijsboer mag dan beweren zijn product totaal normaal te vinden, hij meende kennelijk toch dat het niet kon worden uitgevent zonder kinky geklede modellen. En nee, natuurlijk is er niets nieuws onder de zon. Wie even op de JijBuis de woorden "ice cream breast milk" intoetst, krijgt een ruime keuze voorgeschoteld. Des te vreemder dat je er nog steeds zo geweldig mee weet te scoren. Dat houdt natuurlijk pas op wanneer de media niet meer op dit soort berichtjes duiken als eenden op een broodwerper.

Wel nog even een vraag: ja, moedermelk is bestemd voor baby's en het is dus tegennatuurlijk als volwassenen het in de vorm van ijs gaan consumeren. Maar wat is er nu eigenlijk tegennatuurlijker: ijs van mensenmelk of ijs van koemelk? Ja, denk daar maar eens over na.

2 Comments:

 • At 28 februari 2011 om 20:39, Anonymous Novi O'Magum said…

  Gelukkig maar dat de ijssalon dit ijs niet meer mag verkopen. Eerst moet uitgezocht worden of... het niet schadelijk is voor de volksgezondheid!

  http://www.nu.nl/buitenland/2457381/ijssalon-moet-verkoop-moedermelkijs-staken.html

   
 • At 1 maart 2011 om 08:10, Anonymous Marsepein said…

  :D die is erg leuk ja!

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home