Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

10 februari 2011

Over de kop

Met koppen moet je voorzichtig zijn. Voordat je het weet staat er iets anders dan je bedoelt. Neem nu de bovenstaande: u bent nu nieuwsgierig wie of wat er op de fles is gegaan. Nou, niemand, maar u kent mij dan ook als een woordspelig mens. Ik wilde het (nog maar eens) hebben over de kop boven een artikel in Misset Horeca.

Toch jammer dat zo'n publicatie er niet in slaagt koppen te bedenken die het onderwerp van een bijdrage niet meteen in een kwaad daglicht stellen. Want ook uit zo'n kop "Cafetaria's maken goede sier met test consumentenbond" (dat laatste moet trouwens met een hoofdletter, dames en heren) krijg je als lezer weer de indruk dat er hier sprake is van onterechte borstklopperij. Dat dat niet zo is, merk je pas als je het hele verhaal leest en je realiseert dat er wordt bedoeld "Test Consumentenbond goed opgepikt door cafetaria's".

Toch maar eens proberen? Het wordt anders zo suggestief, allemaal. En daar lees je toch geen vakblad voor?

Overigens, die havermout van gisteren? Daar blijkt een verbeterde walstechniek op losgelaten, zei mij een vriendelijke dame aan de telefoon. Zelf proefde ze overigens geen verschil, maar een proefpanel had laten weten de andersgewalste variant smakelijker van structuur te vinden. Ach, je kunt er maar gelukkig mee zijn.

2 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home