Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

10 januari 2011

Voedselverkoop

Een bescheiden item maar op de tv-journaals vanmorgen: in Nederlandse restaurants is in 2010 de omzet met 5% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat zegt het Foodservice Instituut Nederland in een rapport dat vandaag op de vakbeurs Horecava wordt gepresenteerd. Terzelfdertijd stijgt de voedselverkoop in de supermarkt. De conclusie: Nederlandse consumenten vinden restaurants te duur.

Nu is de Nederlandse consument op het gebied van voedselprijzen een notoire dubbeltjesbijter, dus op zich verbaast me dat niet. Als het even meezit ga ik hier trouwens morgen nog een tamelijk opzienbarend item neerzetten over die voedselprijzen in de supermarkt, maar daarvoor moet ik nog even wat feiten checken. Vandaag houdt mij de vraag vooral bezig wat er eigenlijk precies is meegeteld in die voedselomzet bij de super. Of, meer in het bijzonder: zouden we nog steeds een stijging optekenen als we voedsel definieerden aan de hand van het stroomdiagram van Darya Pino, gebaseerd op het werk van Michael Pollan?

Klikken, hoor! Het is echt hilarisch!

2 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home