Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

23 december 2010

Met zonder suiker


En waarom dan wel niet? Dat zie je in de volgende twee schermen: omdat het suiker bevat waar je dik van wordt, zo orakelt Nederland in Beweging in zijn vaste rubriek "Goed om te weten". Nee, ik zweer het: daar komt de communicatie wel op neer. Kijk zelf maar.

Het tv-programma Nederland in Beweging heeft als partners de Hartstichting, het NISB, de Hersenstichting Nederland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Kennelijk allemaal bondgenoten in de debilisering van de voedselvoorlichting in Nederland, waar ik het gisteren ook al even over had.

"Ongezoet vruchtensap bevat geen suiker, maar het bevat wel suiker". Je snapt wat ze willen zeggen en dat is op zichzelf een zinvolle en belangrijke boodschap. Maar in de drang naar vereenvoudiging komt er dit uit. En dan verbaasd zijn dat niemand er nog een bal van snapt.

1 Comments:

  • At 23 december 2010 om 16:46, Blogger PaulO said…

    Ze willen natuurlijk weer het woord 'toevoegingen' vermijden; toegevoegde suikers. En ja, dan wordt je ook nieuwsgierig naar wat er nog zoal meer is toegevoegd.... (water etc.)

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home