Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

02 december 2010

Intermezzo 2: frambozen

Nee, het is geen tijd voor frambozen en wie onder u ze met kerst gaat kopen om als dessert te serveren, kijk ik nooit meer aan. Maar het is wél tijd om even aan frambozen te denken--en om te zorgen dat we volgend jaar vanaf juni weer kunnen genieten van de lekkerste frambozen van Nederland. Onderstaande tekst komt van Raspberry-Maxx in Meijel en ik neem de oproep van Henny en Carlo integraal over.

(en ja, ik heb zelf al besteld, zeker weten!)

De Vrienden van Raspberry-Maxx

Wie lekker en bewust eet, de markt een beetje volgt en oog heeft voor het wel en wee van producenten en producten weet het wel: menige teler heeft grote moeite het hoofd boven water te houden. Meestal heeft dat bovendien niets met de kwaliteit van hun product te maken—integendeel, het lijkt wel of het voor telers moeilijker wordt naarmate het product beter is. Zulke telers zijn ook bewuste eters en genieters, maar daarnaast harde werkers die veel passie en respect voor hun product hebben.
Moeten we onze voedselvoorziening dan maar overlaten aan de genade van de cententellers en de massaproducenten? Als jij daar net als wij ook niet aan moet denken, willen we nu jouw steun vragen.

Overweeg voor jezelf eens het volgende:

Is het je 25 euro waard om
1. op korte termijn bij te dragen aan het voortbestaan van een bedrijf dat je waardeert en te kunnen blijven genieten van zijn producten?
2. op lange termijn bij te dragen aan en deel uit te maken van de verandering die je zelf wilt zien in de kwaliteit van ons voedsel, de kwaliteit en de beleving ervan?
3. als consument het heft zelf in handen te nemen en te transformeren tot consumens–met andere woorden, door je steun de door jou gewenste maatschappelijke ontwikkeling te beleven en te zijn?
4. perspectief te helpen bieden aan andere kleinere bedrijven die vaak met de mooiste producten op de markt komen?
5. samen met ons een gemeenschap te vormen die contacten onderhoudt, ontmoetingen heeft en samen van de mooie dingen van het leven geniet?

Als je op deze vragen "ja" hebt geantwoord, dan is het Raspberry-Maxx Prepaid Pakket iets voor jou. Dit pakket, dat een waarde vertegenwoordigt van € 30,00, kun je nu kopen voor € 25,00. Je verdient dus al meteen € 5,00.

Het Raspberry-Maxx Prepaid pakket bestaat uit:

- 500 gram Raspberry-Maxx verse frambozen
- pot vers gemaakte Raspberry-Maxx frambozenjam
- Flesje frisse Raspberry-Maxx frambozendressing voor uw salade
- Flesje Raspberry-Maxx frambozenazijn voor uw eigengemaakte dressing
- Potje van de inmiddels bekende pittig en zoete Raspberry-Maxx frambozenmosterd

Je kunt het Raspberry-Maxx Prepaid pakket op een aantal vooraf door ons opgegeven dagen in het frambozenseizoen afhalen op onze frambozenkwekerij . Ook word je dan getrakteerd op koffie met iets frambozenlekkers en een rondleiding over de kwekerij door Carlo. Woon je ver bij Meijel vandaan, dan is het ook mogelijk het Raspberry-Maxx Prepaid pakket opgestuurd te krijgen of op vooraf afgesproken zaterdagen op te halen op de Nieuwmarkt in Amsterdam.

Aanmelden? Dat kan met een mailtje naar info@raspberry-maxx.nl. Vermeld in je mail:
• Naam, adres en telefoonnummer
• Afhalen in Meijel, in Amsterdam of opsturen
• Gewenst aantal pakketten

Wij laten je per omgaande weten naar welk bankrekeningnummer je het bedrag voor de door jou bestelde pakketten kunt overmaken. Vervolgens ontvang je van ons een mooi vormgegeven kaart waarmee je deel uitmaakt van de Club Vrienden van Raspberry-Maxx.

(de boekbespreking van vandaag schuift op naar morgen)

5 Comments:

 • At 2 december 2010 om 18:59, Anonymous Camilla's krachttoer said…

  Ohh frambozen en dan nog wel een volledig assortiment! Doet weeral dromen van de volgende zomer. Ik veronderstel dat ze niet leveren in België?

   
 • At 2 december 2010 om 19:32, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

  Vermoedelijk wel, eigenlijk. Maar vraag 't ze. Het mailadres staat in het stukje. :-)

   
 • At 3 december 2010 om 11:29, Anonymous Anoniem said…

  Om de boel eens te chargeren:
  Geen frambozen kopen in de winter is zoiets als niet in de winter naar de zon vliegen, omdat je dan wel met de seizoenen meebruint. En in de zomer niet meer naar Italie, want daar hebben ze al mensen, en hier is het ook best uit te houden.

  Geen frambozen kopen uit een ver land als het hier frambozenseizoen is, daar ben ik het dan wel mee eens.

   
 • At 4 december 2010 om 17:14, Anonymous udo said…

  Mogen bevroren frambozen wel? Cheesecake met frambozencoulis is niet te versmaden.

   
 • At 5 december 2010 om 20:10, Anonymous camilla's krachttoer said…

  'k Zal eens horen!

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home