Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

15 november 2010

Lekker niet

Er zijn tijden dat je niet krijgt wat je wilt en wel krijgt wat je niet wilt. Wat ik vandaag wilde was een bespreekexemplaar van de nieuwe Lekker-gids. Die krijg ik niet alleen niet, ik word zelfs door de persafdeling van Lekker geheel genegeerd. Nou, dan lekker niet. Al is "lekker 2011" hier dan ook vandaag de meest frequente zoekterm.

Sorry, lezers, ik kan er ook niets aan doen. Richt vooral uw klachten aan Lekker.nl, dat kennelijk zijn neus ophaalt voor het half miljoen unieke bezoekers dat deze week op deze virtuele plek een feit zal zijn. Soms moet je gewoon je schouders ophalen voor arrogantie. Bij deze.

Wat ik wel kreeg was een boekje. Een boekje met de titel Kokskolder, dat in mijn post zat. Of ik er aandacht aan wilde besteden. Ik heb het boekje gelezen en ik kan u verzekeren, eetlezer, dat is iets dat je héél graag moet willen. Eén lange aaneenschakeling van platvloerse, boertige, wansmakelijke grollen is het. Ik ben totaal verbijsterd dat er koks zijn (waar zelfs een Cas Spijkers bij zit) die dit soort dingen vertellen en een auteur (ene Jaap de Graaf) die vond dat dit verbale kleffe braaksel het verdiende te worden opgetekend en uitgegeven. Nog ongelooflijker vind ik het dat er kennelijk mensen zijn die voor deze collectie goorlapperij waarvoor zelfs bouwvakkers zich zouden schamen graag 12,95 over hebben. Dat moet dit boekje namelijk kosten, en het schijnt heel aardig te verkopen--vooral als relatiegeschenk is het naar verluidt in trek.

Er zijn van die dingen die een mens niet kan en wil begrijpen. Wie over deze uitgave meer wil weten, kan op eigen risico naar www.kokskolder.nl surfen. Maar doe dat vooral niet vlak vóór of na etenstijd. Zeg niet dat u niet gewaarschuwd bent. De titel van het boekje zou in elk geval toepasselijker zijn als er één letter in gewijzigd werd. En daarmee heb ik hierover feitelijk alweer véél te veel gezegd.

Gelukkig heb ik ook een aantal boeken toegestuurd gekregen die wél de moeite dubbel en dwars waard zijn. Die ga ik bespreken tijdens een "boekenweek" in de week van 21 november. Dat u het alvast weet.

1 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home