Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

18 november 2010

Hij brengt ons


Prei is een fantastische groente. Bijna het hele jaar door kan hij in Nederland in de volle grond geteeld worden. Behalve lekker is prei dus ook nog eens duurzaam bij uitstek. Desondanks gaat het niet goed met de Nederlandse prei. Twee jaar geleden luidden de gezamenlijke preitelers, die toen al ver onder de kostprijs van ca. 50 cent per kilo moesten verkopen, al de noodklok en stelden ze de vraag "einde of eindelijk actie"?

Albert Heijn heeft zo te zien het antwoord al gegeven. Al dat gezeur: je kunt je prei maar beter uit het verre Spanje aanslepen. Lekker voordelig, en duurzaam ammehoela. Het zoveelste voorbeeld van hoe 's lands grootste kruidenier op de kleintjes let. Als het maar geen kleine Nederlandse telers zijn.

1 Comments:

  • At 20 november 2010 15:23, Anonymous Monique said…

    Ik lees tegenwoordig steeds meer negatieve dingen over AH. Extra mager gehakt = 70% rund en 30% soja. Dat kun je toch geen gehakt meer noemen, maar ze krijgen de Jaarprijs Voedingscentrum 2010 van het Voedingscentrum.
    Ik probeer zoveel mogelijk voedsel uit Nederland te kopen.

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home