Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

21 oktober 2010

Wat doe je d'r mee?

In de VS vind je het in elke supermarkt. Amerikanen weten er dan ook duizend-en-één dingen mee te doen, meestal als vervanging van verse ui--het gemak dient tenslotte de mens. Er worden bovendien nog tal van medicinale eigenschappen aan toegeschreven. Zo zou het een probaat middel zijn tegen oorpijn.

In Nederland snappen we niets van uiensap. We lusten het in elk geval niet, wat best eigenaardig is in een land dat qua convenience de VS hard achterna holt.

Maar wat doe je dan als je uienboer bent en je zit met een flinke hoeveelheid uiensap? Nou, dan geef je dat, uiterst duurzaam, aan het land terug. Kijk, en dát mag dan niet. Want uiensap, mensen, is gif. Ja, eerlijk waar.

(dank Slijterijmeisje)

2 Comments:

 • At 21 oktober 2010 om 16:13, Blogger PaulO said…

  Hoe kom je aan een overschot uiensap? Door eerst uienpoeder te maken? (ook zo'n item dat ik nog nooit in een recept tegenkwam ...)

   
 • At 22 oktober 2010 om 11:47, Anonymous Bertus said…

  We snappen ook niets van zilveruitjes. Het wordt hier volop geteeld, maar 70 % gaat naar het buitenland. De rest wordt hier ingelegd. Vers zijn ze hier niet te koop, wel in België en Frankrijk.
  Gelukkig teel ik ze zelf in de groentetuin. Ze zijn o.a. erg lekker in coq au vin.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home