Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

06 september 2010

Sensatie: het negenminutendieet

Eindelijk staat het vast: gewicht verliezen is doodgemakkelijk. De toverformule die elke andere afslankkuur overbodig maakt is ontdekt. Hoe simpel is het? Gewoon elke middag van negen voor twaalf tot twaalf uur precies een hazeslaapje doen en alles komt in orde. Het enige wat u verder nog hoeft te doen is a) geen toetjes eten b) langzaam eten, goed kauwen en stoppen met eten als u verzadigd bent c) alleen water drinken d) uzelf om 15:00 uur verwennen met een klein snoepje of koekje e) geen ijs, donuts en chips eten f) 's avonds liefst na zessen en zeker na achten niets meer eten en g) vroeg gaan slapen en proberen elke nacht acht uur slaap te krijgen.

Overigens: bananen zijn lekker en gezond en zijn een prima bron van diverse micronutriënten. Een wondermiddel zijn ze overigens net zo min als welk voedingsproduct dan ook. Ze kunnen dan ook zonder enig probleem uit het wonderbaarlijke bananendieet worden weggelaten. Dat vasten na zes uur 's avonds is daarnaast vrijwel zeker ook baarlijke onzin, maar dat fabeltje is hardnekkig.

1 Comments:

  • At 6 september 2010 om 16:05, Anonymous Yvon said…

    Dat fabeltje heb ik ook lang geloofd. Tot ik slanke Spanjaarden 11-12 uur 's avonds nog restaurants binnen zag komen. Boterhammen met pindakaas 's avonds, of noten, zetten bij mij ook geen zoden aan de dijk (om er wat aan te krijgen). Bij huisgenoot daarentegen kan er wel wat af, maar dat schiet niet op met dit onzinnige dieet ;-)

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home