Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

29 juli 2010

Verbieden?

Ja, natuurlijk is het volslagen belachelijk, een schnitzel van een kilo op de kaart zetten. En dan ook nog met een liter bier ernaast. Je eet je er een complete indigestie aan. En het is bepaald niet meer van deze tijd ook. Milieu, weet u wel. En zelfs honderd gram per dag--inclusief broodbeleg en snacks--is al meer dan genoeg.

Maar verbieden? Nog afgezien van de wenselijkheid, zou ik niet weten hoe. Waar moet de strafbaarheid dan beginnen? Bij een kilo? 750 gram? 500? 300? Wat vindt u, eetlezer?

2 Comments:

  • At 29 juli 2010 om 14:57, Anonymous RozeMarijn said…

    Smakeloos. Is hier echt animo voor?

    Verbieden is natuurlijk kansloos.

     
  • At 29 juli 2010 om 16:55, Blogger PaulO said…

    `Niks nie, verbieden nie. Er zijn goede voedings~ en drankadviezen vanuit de wetenschap en de staat. Verder bepaald het individu zelf of en wanneer hij naar het gezond verstand luistert.
    Maar je, joh, 100g (incl. snacks & vleeswaren). Daar voel ik me niet voldaan bij. (100 gram, dat hark ik gemiddeld in een werkweek als draadjesvlees tussen de tanden van patiënten vandaan).
    Heb mijn behoefte nooit gemeten, maar denk dat ik dagelijks all-inclusive toch wel zo'n 300 g vlees consumeer...

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home