Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

16 juli 2010

Allen aan de kruisbes!

En, hebt u deze zomer al eens lekkere kruisbessen (kroezels, stekelbezen) gekocht bij uw plaatselijke supermarkt? Nee, waarschijnlijk--en dat heeft dan weer alles te maken met het feit dat de super vindt dat u het best zonder deze vrolijke vruchtjes kunt stellen: er wordt immers "nooit naar gevraagd". Die supers vallen met die instelling nog eens flink op hun neus, en die dag hang ik de vlag uit.

Gelukkig is Okke Amerongen er nog. Deze sympathieke ict-er en hobby-imker brak vorig jaar al een lans voor de eveneens geheel onterecht in het vergeetboek rakende kweepeer (de site is inmiddels rijk gevuld met smakelijke recepten) en heeft deze zomer besloten dat er in zijn leven ook nog ruimte is voor een nieuwe liefde. Inderdaad: voor de kruisbes. Onlangs ging dan ook volgens het inmiddels beproefde recept zijn nieuwe site kruisbes.nl online.

Natuurlijk wil Okke ook deze site liefst snel gevuld hebben met inspirerende recepten. Hij gooit er dan ook andermaal een wedstrijd tegenaan, met als prijzenpakket niet alleen eeuwige kruisbessenroem en erkenning van uw receptologische genialiteit op de site, maar bovendien nog eens een heuse pot biologische rode kruisbessenjam van de Sprankenhof. Wel even wat anders dan zo'n verder totaal nutteloos bekertje waarvoor 32 voetbalteams wekenlang moeite doen, zeg nu zelf.

Even voor de duidelijkheid: er is geen sprake van één "winnend recept". Wie een goed recept instuurt, valt in de prijzen en krijgt die buitengewoon smakelijke jam per omgaande toegestuurd. Niks competitie, dus. Gewoon liefhebbers van kruisbessenlekkers onder elkaar. Naar zo'n sympathiek initiatief wil uw eetschrijver best even linken.

2 Comments:

 • At 16 juli 2010 om 21:24, Anonymous Okke | Kruisbes.nl said…

  Ontzettend bedankt voor al die lovende woorden en de promotie voor de kruisbes! Er zijn nu binnen 2 dagen 12 recepten binnen, aan de mails te lezen komt er nog heel wat aan. Ik moet dus jam bijkopen. Een luxeprobleem!

   
 • At 18 juli 2010 om 21:24, Blogger Anja said…

  Voor meneer Eetschrijven, die hem waarschijnlijk al kent. Humor met een boodschap.

  http://www.youtube.com/watch?v=hVrIyEu6h_E

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home