Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

24 juni 2010

Hoofdstad met smaak

Vóór de #strawberrymob is er in Amsterdam natuurlijk nog meer te beleven. Hoewel elke culi het natuurlijk al weet: vanavond om zes uur gaat in de hoofdstad het vier dagen durende evenement Taste of Amsterdam van start. Verheugend, want kennelijk was het succes van vorig jaar (er gingen 15.000 bezoekers door de poorten) voor de organisatoren voldoende aanleiding om de culinaire happening in het Amstelpark een vaste plaats op de kalender te geven.

De organisatie belooft ons een "sprookjesachtig feest" en dan zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. Nu lijkt daarvoor sowieso voldoende aanleiding, want alleen al een blik op de lijst met 17 deelnemende restaurants maakt duidelijk dat er meer dan voldoende te genieten zal zijn. Onder meer Ron Blaauw en Aan de Poel geven acte de présence, terwijl de restaurants van het Okura een kookstudio hebben ingericht. Dat zijn samen al zes sterren, waarvan er drie hun kookkennis beste willen overdragen.

Verder op het programma: een Kooktheater met gerenommeerde chefkoks, een Wijntheater waar wijnkoper Okhuysen proeverijen organiseert en een Taste Theater waar de aanwezige producenten workshops geven. Een greep uit het aanbod: een baristacursus, een workshop cocktails shaken en een initiatie in de kunst van het champagneproeven.

Misschien wel het aardigst is de Foodie Market, waar de nieuwste trends en specialiteiten op het gebied van eten, drinken en koken worden gepresenteerd. Dit jaar maakt een speciaal biologisch plein deel uit van deze markt. Hier presenteren lokale leveranciers hun bio-producten.

Taste of Amsterdam is geopend vandaag van 18:00 tot 23:00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 12:00-17:00 en van 18:00-23:00 uur. Toegangsprijzen starten bij €15,-- (voorverkoop) en €17,50 (kassa). Wat niet in het persbericht stond maar wat je als lekker kort op de feiten schrijvende blogger dan toch mooi nog even mee kunt nemen: het wordt fantastisch weer!

1 Comments:

  • At 24 juni 2010 om 14:58, Blogger PaulO said…

    Jeez, Ron Blauw? Zat die niet gisteren met de CuliBus in Z-Afrika? Neemt die man dan nooit eens een pauze?

     

Een reactie posten

<< Home