Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

21 april 2010

Etenstijd

Ook een interessante constatering: de gemiddelde tijd waarop de Québécois een restaurant binnen komen wandelen. Zij doen dat vrijwel op precies dezelfde tijd als de inwoners van British Columbia. Dat wil zeggen: op het moment dat ze in Québec rond halfnegen 's avonds aan de restauranttafel plaatsnemen, doen ze dat in Vancouver ook. Daar is het dan natuurlijk halfzes.

Restaurants zijn hier sowieso vaak "Europeser". Zo moet je niet zelden gewoon om de rekening vragen als je uitgegeten bent. Overal elders in dit land wordt er gevraagd of je nog iets blieft, en als je antwoord "nee" is, wordt er meteen een rekening op tafel gelegd. Dat dat hier in Québec niet altijd gebeurt, was voor ons zowaar weer even wennen.

De foto is van het toetje in "Rose & Basilic", een prachtig restaurant in Alma bij het Lac St Jean.

1 Comments:

  • At 21 april 2010 om 17:34, Anonymous Robert Jan said…

    Er is maar één conclusie mogelijk: er wonen kennelijk beduidend meer lieden van Nederlandse herkomst in BC dan in Québec. Die zullen het zonder twijfel niet hebben nagelaten om hun stempel (boeren-mores) op de samenleving te drukken... ;-)

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home