Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

12 maart 2010

Alleseters


De verleiding is groot Canada en de VS op één hoop te gooien wat eetgewoonten betreft, en eerlijk is eerlijk: er zijn veel overeenkomsten.

Gelukkig zijn er ook grote verschillen. Waar Amerikanen zich op vleesgebied hoofdzakelijk beperken tot biefstuk, kip, kalkoen en hamburgers, lijkt het erop dat de Canadezen echt alles eten. Zelfs datgene waar wij in Nederland op grote schaal voor terugdeinzen.

2 Comments:

  • At 15 maart 2010 om 16:17, Anonymous Yvon said…

    Heb je zelf de varkensoren geproefd? Dat zou ik nog wel durven denk ik, Lizet Kruyf vertelde bij haar lezing gister over alle onderdelen van beesten die in de middeleeuwen werden gegeten en zijzelf ook had geprobeerd, brr griezel.

     
  • At 16 maart 2010 om 07:47, Blogger TafelDertien said…

    In Thailand aten we ooit per ongeluk gedroogde varkenshuid. Lekker krokant hoor, maar het idee was toch wel erg smerig. We vroegen ons achteraf af of je als vegetariër eigenlijk wel huid "mag" eten: da's geen "vlees", toch? Of toch wel...?

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home