Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

24 februari 2010

Ontbijten op school



In hartje Vancouver, op de drukke hoek van Dunsmuir & Granville, staan achter veel glas gedekte tafeltjes. Volgens een uithangbord is dit een praktijkklas van het Culinary Institute of Canada. Er wordt de gehele ochtend ontbijt bereid en geserveerd door laatstejaars studenten. Uw eetschrijver stapte er uiteraard van de week eens binnen en waarachtig was er een tafeltje vrij.

De eggs benedict waren in elk geval erg lekker, vooral in de "Pacific" variant met gerookte zalm. Wel opvallend: de cursisten pakken glazen systematisch van tafel op alvorens ze te vullen. Ik moet toch eens in een goed restaurant opletten of dat daar ook zo gebeurt. In Nederland doen we dat beslist anders. Maar zo'n practicum zou ik bij ons ook wel eens tegen willen komen.

3 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home