Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

12 februari 2010

Groenten snacken


Bijna overal in de Westerse wereld worden te weinig groenten gegeten. Hier in Canada hebben ze er iets op gevonden: groenten in de vorm van snacks, compleet met de onmisbare dip. De pakketten vinden ruimschoots aftrek, ondanks dat ze flink aan de prijs zijn: omgerekend betaal je voor het hierboven afgebeelde een euro of zes. Je mag veronderstellen dat het voor die prijs makkelijk uit kan. Ik vraag me af of zoiets ook in Nederland zou aanslaan?

8 Comments:

 • At 12 februari 2010 om 10:18, Blogger Windiigo said…

  Ik zou denken dat je zoiets toch wel zelf kunt verzinnen als je iets gezonds wil maken om te snacken, maar dat kan de massa kennelijk ook niet zelf bedenken. In Frankrijk bestaat er overigens een gerecht dat hier erg op lijkt, ''crudites' of rauwe groenten met alioli dip. Heel lekker hoor, maar volgens mij is er ook niks mis met wat chips op zijn tijd zo lang het met mate is.

   
 • At 12 februari 2010 om 10:27, Blogger PaulO said…

  @Windiigo: in een land waar men blijkbaar verkiest om liever verpakte, schoongemaakte, voorgesneden gemaksgroenten te kopen in de super, zal men niet snel geneigd zijn om dan maar zelf groentensnacks te gaan maken. Toppunt van luiheid was dat er blijkbaar al zout met peper vermengt te koop is, zodat men met 1 potje klaar is i.p.v. 2 molens ...

   
 • At 12 februari 2010 om 15:39, Blogger hannie said…

  het bestaat al in Nederland: kijk maar op http://www.thegreenery.com/?pag=412

  maar of het erg aanslaat? Ik heb geloof ik wel eens iets in een stationskiosk gezien.

   
 • At 12 februari 2010 om 16:29, Blogger Keet Smakelijk said…

  De groenten is een gemaksding, mensen betalen inderdaad relatief heel veel voor het niet hoeven snijden. Maar als je een winnende dip maakt, liefst zonder E's of een paar dipjes, dan maak je een kans.

  En natuurlijk niet naast de groenten zetten, maar naast de chips in een koelertje!!! Dan breng je snackers op andere ideeën, die lopen van nature niet langs het groenteschap...

   
 • At 13 februari 2010 om 12:28, Anonymous alberto said…

  In de Albert Heijns To-Go op stations kun je dit soort dingen volgens mij kopen. Zakjes met peentjes heb ik in ieder geval regelmatig gezien.

   
 • At 14 februari 2010 om 14:31, Anonymous Yvon said…

  Ook bij C1000 liggen steeds meer mini-groenten, alleen geen samengestelde pakketten zoals op de foto (handig als je slechts voor 2 kookt!).

   
 • At 14 februari 2010 om 14:38, Blogger Keet Smakelijk said…

  Op zich blijft het een tikje lachwekkend dat mensen niet even een worteltje willen snijden of een boerenkooltje. Die voorverpakte boerenkool is een stuk muffer van smaak. Ook best een relaxed ritueel, beetje hakken als je uit je werk komt ;).

  @ Paulo De "zout met pepermolen" is inderdaad wel een dieptepunt. Ook zelf een banaan pellen is tegenwoordig al een opgave als we de tekstschrijvers van Innocent smoothies mogen geloven en de schoolappels komen voorgesneden in een plastic bakje...

  Maar goed; alles beter dan de eeuwige zak chips ;)

   
 • At 14 februari 2010 om 16:31, Blogger Christel said…

  Bij MacDonalds hebben ze toch ook groentensnacks... of is dat al weer over.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home