Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

28 januari 2010

Rode kool met

Leegeten dus. En sowieso geen tijd om naar de winkel te gaan, wegens stevig aanpoten. Derhalve wel flinke trek. Voor vandaag had ik die heerlijke rode kool uit de vriezer gevist. Daar heb ik lekker bloedworst bij, en voor G.--voor wie dit een brug te ver is--een speklapje. Maar verder? In het hele huis is geen aardappel te vinden.

Wel verder nog in de vriezer: frietjes. En een éénpersoonsportie andijviestampot. Goed, wel aardappel dus. Maar beide lijken me niet geweldig combineren met rode kool. Hoe kieskeurig mag je in deze fase van het huisleegeten zijn?

Hmm, daar valt mijn oog op een nog halfvol pak carnarolirijst. Hoe zou dat zijn, risotto met rode kool?

Voor RozeMarijn en anderen die niet alle ins en outs gevolgd hebben: nee, ik sta niet op het punt naar Canada te verhuizen. Ik ga er vanaf volgende week wel vier maanden werken. Lang genoeg om je huis te willen verhuren. Gelukkig lukte dat. Het is gelukkig ook bijna in verhuurbare staat. Wat ontdekt een mens toch veel over zijn handigheid in huis als het erop aan komt.

1 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home