Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

29 januari 2010

Nog niet jarig

In het kader van het leegeten van de diepvries diepte ik vanavond deze andijviestamppot op. En passant zag ik dat ik hem een verjaardagsfeestje door de neus boorde.
Diepvrieswaren zitten er trouwens niet in mijn vriezer. Allemaal zelf klaargemaakt en ingevroren.

Maandag het recept voor de risotto met rode kool.

3 Comments:

  • At 29 januari 2010 om 23:33, Anonymous Robin said…

    Jakkes, Gerrit-Jan!!! Stamppot andijvie moet met knapperige, rauwe andijvie. Dat valt echt niet in te vriezen! Geen wonder dat je geen stamppot-liefhebber bent. Je snapt er niks van.

     
  • At 29 januari 2010 om 23:37, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

    Ik snap 't prima, hoor. Maar 't was invriezen of weggooien. Dat laatste doe ik niet graag.

     
  • At 30 januari 2010 om 00:21, Anonymous Anoniem said…

    Wat heb je er mee gedaan?
    Alsnog opgegeten (hoe smaakte-ie? Beetje vers groen erbij?) of alsnog weggegooid?
    In het laatste geval helpt invriezen dus niet bij "de hekel-aan-weggooien".

    Nou herken ik dat goed (ook zo'n hekel aan weggooien van goed voer), maar ja, dan moet het natuurlijk ook wel tijdig weggegeten worden.
    Sids een paar jaar verplicht ik mezelf om alles wat er in die vriezer gaat op een lijstje te schrijven (aan binnenkant kastdeur naast de koelkast/vriezer) en daar regelmatig op te kijken, doorschrappen als het eruit is.
    Vergt enige discipline, maar werkt perfect voor mij... nooit meer onaangename verrassingen die ik alsnog moet wegdonderen en meer ruimte in de altijd te krappe vriezer.

    Oh ja, en natuurlijk wens ik je/jullie van harte een heerlijk schitterende, creatieve en inspiratievolle tijd in het Canadese..

    Groet,
    Sanne

    P.S,: ben ook reuze benieuwd of Canada eigenlijk "eigen" gerechten heeft. Ik lees, naast Nederlandse, ook gaarne kookblogs uit andere landen/werelddelen; ken ze vanuit vele delen van de wereld, maar op "typisch Canadees" ben ik nog nooit gestuit.

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home