Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

07 januari 2010

Koek en zopie vergunning


... staat momenteel riant bovenaan in mijn toptien van zoektermen. Welaan: u vraagt en wij draaien.

Heb je een vergunning nodig om een koek en zopie op het ijs te mogen zetten? Jazeker, daarvoor heb je in principe een ventvergunning nodig. U regelt zoiets bij de gemeente waarin u woont en waarin u het stalletje met erwtensoep, warme worst en warme chocolademelk wilt neerzetten. Wilt u weten hoe u aan zo'n papiertje komt en wat dat kost, klik dan hier en vul uw postcode in.

Heel wat bureaucratie, wat u zegt. Het schijnt overigens dat de gemeenten en de Voedsel- en Warenautoriteit met dit weer nog wel eens een oogje dicht willen knijpen. Dat deden ze althans vijftien jaar geleden. Ik garandeer niets.

Mocht u zoiets op het ijs zetten, doet u dan wel een beetje lekkere spullen? De kans bestaat dat ik als groot schaatsliefhebber bij u langskom, maar snert uit blik blief ik echt niet. Geef mij in ruil voor al deze gratis informatie alstublieft een lekkere kop thuisgemaakte, met worst van de slager erin.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home