Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

05 januari 2010

Kippen al aan winter gewend

Voor het eerst sinds 24 december was ik weer eens bij AH--ja, dat leest u goed. Ik kom daar de laatste tijd met steeds meer tegenzin.
Het weer is nog aanzienlijk winterser dan toen. De kippen blijken daar echter als bij toverslag geen last meer van te hebben. Ja, de grootgrutterswonderen zijn de wereld nog niet uit!

11 Comments:

 • At 5 januari 2010 om 18:59, Anonymous Norbert said…

  Tja. Een kwestie van licht hè, nu de donkerste dagen achter de rug zijn. (Je zult het wel weten: kippen moeten, ik meen, minstens 10 uur echt licht per dag hebben om eieren te leggen.)

   
 • At 5 januari 2010 om 21:17, Anonymous Mrooijer said…

  Onze lokale AH heeft nog steeds een beperkte hoeveelheid eieren "wegens leveringsproblemen". Alweer kippen die spontaan zijn opgehouden met leggen. Of, uh, heeft AH weer ruzie over de inkoopsprijs?

   
 • At 5 januari 2010 om 22:19, Blogger hannie said…

  Ik had zaterdag weer een ander probleem met eieren en AH. Normaal koop ik daar geen eieren en sowieso al zo min mogelijk. Maar het miezerde ijzig en ik had een hoop andere dingen te doen en weinig boodschappen nodig, en wel Excellent kattenbrokken (want die wil hij nu eenmaal, enfin ...)
  Er waren alleen maar loslopende eieren in dozen van tien. Ik geloof dat dat ook voor de scharrelaars gold (maar die koop ik niet) Geen kleine doosjes. Dus ze zijn kennelijk juist ineens enorm aan het leggen geslagen. We hebben het maar even uitgezongen met de twee eitjes die we nog hadden. Morgen kan ik weer op de Eko-markt terecht.

   
 • At 6 januari 2010 om 00:10, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

  Norbert, en of ik dat weet. En ook dat we tegenwoordig slim met kunstlicht spelen zodat we de hele winter door eieren hebben, in plaats van pas in maart weer. Totdat AH een bevoorradingsprobleem heeft. Dan worden de kippen ineens gehouden zoals tachtig jaar geleden. Geloof jij 't?

   
 • At 6 januari 2010 om 00:23, Anonymous Yvon said…

  Leek het bij jouw AH niet op Rusland? Dat hoorde ik iemand zeggen vanmiddag en ja, sowieso waren alle 1=2 aanbiedingen op en de helft van de schappen -inclusief de eieren - leeg. Fijn boodschappen doen.

   
 • At 6 januari 2010 om 14:19, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

  Yvon, nee, op Rusland leek het niet. Het leek op AH, en eigenlijk vond ik dat al erg genoeg. Mijn stemming zakte helemaal onder het nulpunt toen bleek dat ze de arachide-olie uit het assortiment hadden gehaald, mijn favoriet voor frituren, mayonaise en nog veel meer. Zal wel weer "nooit naar gevraagd worden".

   
 • At 6 januari 2010 om 15:07, Anonymous Yvon said…

  Wat dat betreft jaloers op onze zuiderburen met giganten als Carrefour en Delhaize. Maar in Den Haag is er blijkbaar genoeg vraag naar arachide, staat hier (nog?) volop in de schappen bij AH. Vorige week nog 3 flessen in de frituur gekieperd, want inderdaad de ideale olie daarvoor.

   
 • At 7 januari 2010 om 08:24, Anonymous Norbert said…

  @Gerrit Jan: Mijn reactie 'dat de donkerste dagen achter de rug zijn' was ook bepaald ironisch bedoeld. Wij hebben een verzameling kippen die nu dus niet leggen. Maar omdat we zo af en toe eieren nodig hebben, is de verleiding wel groot om licht in het kippenhok aan te leggen. Vooralsnog kopen we dan eko-eieren. (Voor wat het label eko in dit geval dan waard is.)

   
 • At 7 januari 2010 om 16:13, Blogger Geert said…

  http://www.nu.nl/economie/2157454/eieren-schaarser.html

  Toch niet alleen maar gekkigheid van AH dus...

   
 • At 7 januari 2010 om 16:19, Blogger Gerrit Jan Groothedde said…

  Geert, dat zei RJ ook al in reactie op mijn eerdere stukje. Maar dat heeft dus niets te maken met kippen die van de leg zouden zijn. Dát is en blijft totale gekkigheid van AH.

   
 • At 10 januari 2010 om 19:05, Anonymous Claudia uit GR said…

  Hier in Griekenland leggen de kippen nog prima, zelf terwijl het hier veel eerder donker is, (heeft dat echt met de leg te maken, weer wat geleerd dus) Op de markt elke week verse eitjes in overvloed.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home