Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

07 december 2009

Wie zoet is

Een bericht in De Telegraaf waar ik van opkijk: de wereld heeft een tekort aan suiker. Er wordt slechts 154 miljoen ton per jaar van geproduceerd, en daardoor heeft bijvoorbeeld India 6 miljoen ton te weinig.

154 miljoen ton, dat is 25 kilo per hoofd van de wereldbevolking, louter aan geraffineerde suiker. En dat is te weinig? Zijn we nou helemaal besuikerd!

4 Comments:

  • At 7 december 2009 om 09:20, Anonymous Frank said…

    68 gram suiker per dag... dat is nog geen twee blikjes cola ;) Maar wel 200% van de ADH.
    Maar als je gaat kijken naar hoeveel eten er weggegooid wordt, inclusief de bijbehorende suikers, zul je er minder van opkijken denk ik.

     
  • At 7 december 2009 om 09:20, Anonymous Jetty said…

    Niet de mensheid heeft een tekort aan suiker, de wereldmarkt heeft een tekort.

     
  • At 7 december 2009 om 14:33, Anonymous Yvon said…

    Haha, als 'behoningd' ook meetelt zit ik daar ver overheen door sloten thee met honing te drinken.
    De Telegraaf kreeg ik een maand naast nrc.next en ik durf het bijna niet te zeggen, maar mis dat 'vod'!

     
  • At 7 december 2009 om 22:01, Blogger hannie said…

    Een pond suiker per persoon per week? Bizar ... Hier kopen we met ons tweeen op zijn hoogst vier pakken per jaar. Behalve als ik zelf jam maak, dan gaan er misschien nog vier pakken door, maar dan eten we daar ook een jaar van.

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home