Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

08 september 2009

Echte mannen eten geen salade

Omdat er, beginnend met vandaag, nog een onbekend aantal (1? 2? 12? 26?) mooie barbecuedagen aan zit te komen, even de volgende persoonlijke observatie, uit de eerste hand opgetekend vanuit een uitermate onrepresentatieve maar wel veelzeggende steekproef.

Wanneer je een barbecue organiseert voor een grote groep (24, 32, 46, 68) mensen, is op voorhand 82,3% van de mannen er voorstander van dat er ook een aantal salades worden gemaakt.

In de praktijk eet echter 92,6% van diezelfde mannen op het moment suprême uitsluitend vlees, met eventueel een gepofte aardappel en uiteraard ter afsluiting een stuk chocoladetaart. Slechts 7,4% wordt daadwerkelijk gesignaleerd met salade op het bord, zij het niet zelden een symbolische hoeveelheid.

Omdat er voor een barbecue met een grote groep mensen sowieso altijd veel te veel wordt gemaakt, blijf je vervolgens met 78,9% van de gemaakte salade zitten. Wegens 's anderendaags al onsmakelijk slap geworden, wordt daarvan vervolgens 98,8% weggegooid.

Moraal van dit verhaal: hoedt u voor mondbelijdenis. Echte mannen eten--voor zo ver zij zich door de eega onbespied wanen--geen salade.

5 Comments:

 • At 8 september 2009 om 22:38, Anonymous Kokend Water said…

  Maar echte mannen mogen wél graag champignons, paprika, ui, tomaat en andere groenten boven de hete kolen houden.

  Overigens barbecueën échte mannen boven houtskool/briketten, en níet boven zo'n gas, of nog erger, elektrisch geval.

   
 • At 8 september 2009 om 22:47, Anonymous edith said…

  Wil je ook nog even de significanties vermelden? *grinnik*

   
 • At 8 september 2009 om 23:22, Anonymous Anoniem said…

  Tja, lachen!!dan maar...
  "Echte" mannen zijn trouwens volgens mij in Nederland bijna uitgestorven, alleen maar "would-be-echt" vind je hier nog...die imiteren dan de onaangename kwaliteiten, zonder te snappen welke fantastische kwaliteiten werkelijk "echte mannen" ook hebben, laat staan dat ze in staat zijn die ook aan hun eigen opgeblazen ego toe te voegen....

  Ach, volgend jaar helaas minder salades dan....( OF meer vrouwen uitnodigen...D;)

  sanne

   
 • At 9 september 2009 om 00:21, Anonymous Robin said…

  Komt het niet gewoon omdat die mannen onder salade iets anders verstaan dan wat jij maakte? En te beleefd zijn om dat te zeggen?

  Wat mij laatst namelijk opviel bij de beelden van een buurtbbq: borden vol vies vlees (zoals hamburgerschijven) met daarnaast een kwak huzarensalade, of iets wat daarop leek. Aardappelen met mayo, is dat toch? Dus ja, ik denk dat het eerder een communicatieprobleem is dan wat anders.

   
 • At 13 september 2009 om 17:31, Anonymous Yvon said…

  Ik heb een echte man, die eet echt salade. Sinds ik ze maak en dat bedoel ik niet verwaand. Toegegeven, bestellen zal hij het niet snel in een restaurant.
  Het probleem is denk dat salades niet serieus laat staan met wat liefde gemaakt worden. Tja, wie zit er te wachten op een berg groen verzopen in te veel azijn of inferieure kantenklaarsauzen. Maar het staat zo gezond ofzo op tafel.

   

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home