Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

17 augustus 2009

Moeder Natuur

Hebt u nou ook altijd gedacht dat pinda's rauw uit de grond komen en daarna door de snackindustrie worden gebrand en gezouten om ze de gewenste smaak te geven? Ik ook. Maar fuivenspecialist Duyvis wil ons in zijn nieuwste reclamespotje graag uit de droom helpen.

Tja, natuurlijk is de trend want natuurlijk is gezond en voor gezond eten bestaat veel belangstelling. En als pinda's--nogal ten onrechte overigens--worden zwartgemaakt in de tussendoortjesvergelijker, moet je toch iets verzinnen om ze weer salonfähig te maken.

En zo deed de snuggere account executive die over het reclamebudget van Duyvis gaat een spectaculaire ontdekking: de pinda's (zeg nooit "nootjes" want dat zijn het niet) worden helemaal niet geroosterd door de industrie. Ze worden geroosterd door Moeder Natuur. Zoals alleen zij dat kan, vertelt de reclamegoeroe ons in een spotje dat verder van een insectenverdelgende lolligheid is.

Het wordt echt steeds gekker met die spotjes. De Staatsloterij mag niet liegen, maar voor producenten van snacks en vetjes gelden qua artistieke vrijheid kennelijk heel andere regels.

1 Comments:

  • At 18 augustus 2009 om 16:19, Blogger Windiigo said…

    Misschien moeten ze eens een ''vetvergelijker'' beginnen? Ik zie een gat in de markt! En dan blijkt dat die calorietjes uit pinda's een stuk gezonder zijn dan de calorietjes uit zo'n fijn ola ijsje..

     

Een reactie posten

<< Home