Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

16 juli 2009

Na ons de zondvloed

De kogel is door de kerk: dit najaar mag er gedurende twee maanden geen paling worden gevangen; volgend jaar geldt een vangstverbod van drie maanden. Een alternatief plan van de palingvissers om ter compensatie jonge aal uit te zetten, werd als volstrekt onvoldoende afgeschoten door marinebiologen.

Volgens een bericht van het ANP zijn de verenigde palingvissers "verbolgen" over het tijdelijke vangstverbod. Waarom? Omdat, zo stelt het persbericht, het vangstverbod valt in de periode waarin de vissers "de meeste omzet maken".

Bent u daar nog? De vissers hadden liever dat het verbod viel in een periode waarin ze aanzienlijk minder "omzet maken", en vermoedelijk nog het liefst in een periode waarin ze tóch al geen paling vingen. Ja, duh!

Misschien zijn die palingvissers allemaal al heel oud en kinderloos. Anders begrijp ik namelijk niets van zo'n na-ons-de-zondvloed-mentaliteit.

1 Comments:

  • At 16 juli 2009 om 16:31, Blogger Lotte said…

    Helemaal met je eens. Ik wil mijn kinderen later ook nog lekkere paling kunnen voorschotelen. En als het even kan ook nog tonijn, wat ook al zo ten onder aan het gaan is (lees: dit artikel). Zou daar ooit nog een (tijdelijk) vangstverbod op komen?.

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home