Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

09 juli 2009

Georganiseerd

Afgelopen weekend vrat een compleet gesjochten Amerikaan in tien minuten achtenzestig hotdogs op, en de NOS vond het nodig ons daarover te berichten. Ik was over zowel het één als het ander de volgende dag nog altijd perplex en besloot eens te kijken in wat voor kader dit soort bunkerpartijen nu eigenlijk plaatsvinden.

Geloof me of niet, maar dit geschrans wordt georganiseerd door een heuse internationale sportbond, de International Federation of Competitive Eating, twaalf jaar geleden opgericht (ja, uiteraard in de VS--waar anders?). Hier linksboven staat hun logo, en hier, op de site van de "sportbond", vindt u het op ware grootte. Zo kunt u zien dat de beeldenaar bestaat uit een tweetal griffioenen die aanstalten maken een hotdog naar binnen te werken, Op het schild twee gekruiste drankflessen en onderaan nog een softijsje. Het heeft in elk geval de mérite van de duidelijkheid, al zou een creatieve knipper er moeiteloos een orale seksscène van kunnen maken. Sorry, lezer: ik laat me wat meeslepen door de obsceniteit.

Al te lang heb ik niet op de betreffende website verwijld. Wel lang genoeg om de pathetische poging te kunnen zien om op een "verantwoordelijke" instantie te lijken, met heuse safety standards. Ze komen erop neer dat je er 18 voor moet zijn, dat er altijd medisch toezicht moet zijn en dat je thuis niet mag trainen. Van een misselijkmakende hypocrisie, kortom.

Overigens neemt het Guinness Book of Records al tientallen jaren geen eetrecords meer op, en zo hoort het ook. Je vraagt je af waarom de NOS dit soort verwerpelijke meuk eigenlijk als amusant faits-divers op teletekst plaatst. Ik heb het ze gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen.

1 Comments:

  • At 9 juli 2009 om 20:52, Anonymous © RJ said…

    Vermoedelijk omdat het belangrijkste komkommernieuwsfeit van deze zomer vorige week al was gepasseerd, en vervolgens omdat het 'grote mensen nieuws' al sinds jaar-en-dag wordt afgestemd op de interessesfeer en attentiespanne van een 15-jarige vmbo-puber.

    De beelden van die walgingwekkende vertoning kwamen overigens ook langs in diverse televisiejournaals. Het onbrak er nog maar aan dat er footage van een Afrikaanse hongersnood aan voorafging... Maar zelfs dáár zou ik niet eens meer van staan te kijken!

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home