Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

05 juni 2009

Taartjes eten

Fauchon kent iedereen die van lekker eten houdt. Maar één blok verder, ook bij de Madeleine, is een ander Parijs adres dat geen foodie mag missen: dat van pâtissier en confisier Ladurée, maison fondée en 1862 en onder meer bekend van de macarons, die hier bijzonder kleurrijke en ook heel exclusieve koekjes zijn.

G. en ik stapten er vanmiddag even binnen voor een kopje thee met een gebakje in het restaurant dat bij het etablissement hoort. En wat voor thee en wat voor gebakjes dat waren! Afgebeeld ziet u een Divin (grote foto voor Geert), een creatie van nougatméringue met frambozen. Hemels lekker. G. had een Elysée (grote foto), een duizelingwekkende chocoladecreatie. Tot nu toe was mijn referentie het gebak van Wittamer aan de Zavel in Brussel, maar dit plaats ik toch nog een treetje hoger. De thee was ook fantastisch en er kon worden gekozen uit wel twee dozijn soorten, de één nog heerlijker dan de andere.

Met 28 euro voor twee potjes thee en twee gebakjes is het bepaald niet goedkoop bij Ladurée. En weet u wat? Dat mag van mij best. Wie dit soort subliem genot serveert, mag daar best een prijs voor vragen waarmee het uit kan. We namen trouwens ook nog wat van de befaamde macarons mee, die uitkwamen op ca. € 1,50 per stuk--en dat zijn dan de kleintjes. Geproefd hebben we ze nog niet, maar na het gebak hebben we er alle vertrouwen in. Wat zegt u, u vindt zulke prijzen decadent? Ach, dan kunt u altijd nog een moorkop uit het koelvak van de supermarkt pakken.

1 Comments:

  • At 5 juni 2009 om 09:41, Blogger Geert said…

    Klinkt wel lekker allemaal! Maar, de kleine plaatjes laten ons alleen maar raden hoe het er nou precies uitziet...
    (kortom, Gerrit Jan: kun je ook wat grotere foto's plaatsen bij je berichten? :-) )

     

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home