Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

19 juni 2009

Lust u toch niet

Van een helaas naamloos gebleven eetlezer kreeg ik deze in mijn mail, volgens de toelichting afkomstig van de menukaart van een restaurantje in de omgeving van Lyon. Ik weet niet hoe het met u is, maar ik lig bij zoiets echt onder de tafel van het lachen.

5 Comments:

  • At 20 juni 2009 om 08:35, Blogger Lindy said…

    Erg grappig. En hoe waar [grijns]

     
  • At 20 juni 2009 om 11:25, Anonymous Nico said…

    Niet alleen in Frankrijk verkopen ze dit soort dingen. In zijn Belgische slagerij verkocht mijn vader elke dinsdag gekookte varkensmagen en -darmen. Zo'n 30 à 40 magen en tussen 5 en 10 kg darmen per week.
    Vooral de darmen vond ik erg lekker, zeker als ze in reepjes gesneden waren en krokant gebakken in reuzel...

     
  • At 23 juni 2009 om 09:02, Anonymous Kokend Water said…

    Nu wordt ik toch erg nieuwsgierig... Een label als "dat lust u toch niet" is juist een uitdaging om het wel eens te proberen.

    Wat moet ik me bij de smaak van andouillette voor stellen?

     
  • At 23 juni 2009 om 19:12, Anonymous Nico said…

    @Kokend Water
    Wel, omdat het ongeveer om een worst van darmen gaat, lijkt het op wat ik hierboven beschreef. Het is een soort zoethartige smaak, die wat tussen gebakken gehakt en een terrine de campagne inzit.
    Varkenspoten of anders zampone lijken er ook wat op qua smaak, maar zijn dan weer minder geprononceerd.

     
  • At 29 juni 2009 om 10:03, Blogger Jorrit said…

    Andouilette/andouille smaakt naar waar het van is gemaakt; het uiteinde vd darm, vlakbij de anus... Ik heb het in Bretagne per ongeluk op een crepe gekregen. Werd er niet blij van.

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home