Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

15 juni 2009

Hoezo geen overdaad?

Een advertentie van in2lifestyle in mijn dagblad zaterdag. Deze keer heeft het hippe bedrijf Vaderdag op de korrel. Muziek, fotografie en natuurlijk grills en barbecues, want mannen zijn dol op met vuur spelen. Maar we hebben het bij in2lifestyle wel over de Nieuwe Man:

"Nog zo'n cliché: een avondje barbecueën staat gelijk aan een overdaad aan vlees (...). Niets is wat ons betreft minder waar. Zie de barbecue als je buitenkeuken en bereid er een keur aan vis-, vlees- en groentegerechten op. Ter inspiratie een smakelijk barbecue-recept".

Woorden naar mijn hart. Op mijn barbecue liggen al sinds jaar en dag vooral groenten, en bescheiden stukjes vlees. Maar dan het recept. De ingrediëntenlijst luidt: 4 kalfskoteletjes à 250 g, 1 bosje salie, 1 bosje rozemarijn, 1 bosje tijm, 6 dunne plakjes prosciutto.

Hoezo geen overdaad aan vlees? Met een paar takjes tuinkruiden is de Nieuwe Man bij in2lifestyle kennelijk alweer groen genoeg. Ja zeg, niet overdrijven hoor!


Leest u trouwens even mee in het recept (klik op de foto voor een leesbare versie): "Leg de koteletjes op de bakplaat met de bouquet garni-kant naar onderen en bak ze 5 minuten, tot de prosciutto er krokant uitziet, de kruiden bakken, hun olie vrijlaten en het vlees smaak geven". Zo. Nieuwe Man hij begrijpen?

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home