Eetschrijven

Vrijblijvende gedachtenspinsels van een culinair journalist.

25 mei 2009

De pot en de ketel

Als eetschrijver zit je wel eens met je neus in restaurantgidsen, bijvoorbeeld als het erom gaat een paar goede restaurants aan de Noordzeekust en nabij de Zeeuwse wateren bij elkaar te zoeken voor een stukje. Soms is dat behalve leerzaam ook onbedoeld vermakelijk. Dat blijkt als je op de site van lekker.nl kort na elkaar restaurant Augusta in IJmuiden en Inter Scaldes in Kruiningen naslaat:


Augusta in IJmuiden: 't is me toch wat met die spelfouten (o ja, ik heb er zelf ook een hekel aan).


Inter Scaldes in Kruiningen: lekker, die "sherrytomaatjes" (weer eens wat anders dan "pommodori tomaten").

1 Comments:

  • At 26 mei 2009 om 12:27, Anonymous johanneke said…

    Ik ben ook redelijk "allergisch" voor spelfouten. Maar ondanks je uitdrukkelijke aanwijzing moest ik toch 2 keer lezen. Ik weet ook wel dat je kers anders schrijft, maar zal er niet bedoeld zijn dat er sherry in de "lak" zat? En dan is het eigenlijk wel een leuke woordspeling.

     

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een link maken

<< Home